06-05-2024 Розваги 620

Новини кіно за тиждень. 5 травня 2024

Новини кіно за тиждень. 5 травня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Про Астерікса та Обелікса знімуть новий фільм

Про Астерікса та Обелікса знімуть новий фільм

За франко-бельгійськими коміксами циклу «Астерікс» про пригоди галла Астерікса та його пухлого друга Обелікса знімуть новий ігровий фільм. Адаптацію вже запустили у розробку. Це буде шостий фільм серії.
Як повідомляє Variety, новий фільм вийде за назвою «Астерікс». Виробництвом займуться Studiocanal («Пригоди Паддінгтона») та Editions Albert René, яка займається проектами франшизи. Подробиці сюжету тримають у секреті. Це не єдиний проект про чарівних галлів, над яким зараз працюють. У 2025 році на Netflix вийде мультсеріал від Алена Шаби (Астерікс і Обелікс: Місія Клеопатра, Мільйон років до нашої ери). На 2026-й заплановано мультфільм M6 («Астерікс та таємне зілля»).

Перший комікс серії вийшов 1959 року. Тобто у 2024-му франшизі виповнюється 65 років. За сюжетом коміксів Астерікс, Обелікс, песик Ідефікс та їхні друзі живуть у невеликому селі в Галлії, яке чинить опір могутній Римській імперії Юлія Цезаря. У битві вони використовують чарівне зілля, яке зварив друїд Панорамікс. Зілля на певний проміжок часу дарує людям надсили. Обелікс у дитинстві випадково впав у котел із зіллям, завдяки чому він набув сили назавжди.

За «Астеріксом» зняли безліч мультиків. Перший ігровий фільм «Астерікс і Обелікс проти Цезаря» вийшов 1999 року. Астерікса та Обелікса там зіграли Крістіан Клав'є та Жерар Депардьє. У продовженні «Астерікс та Обелікс: Місія Клеопатра» (2002) актори возз'єдналися. Однак у двох наступних частинах «Астерікс на Олімпійських іграх» (2008) та «Астерікс і Обелікс у Британії» (2012) замість Клав'є були Кловіс Корнійяк та Едуар Баер. У п'ятій частині «Астерікс і Обелікс: Піднебесна Імперія» (2023) новими Астеріксом та Обеліксом стали Гійом Кане та Жиль Лелуш. «Піднебесна Імперія» отримала здебільшого негативні відгуки та провалилася у прокаті – заробила 46 млн доларів при бюджеті в 72 млн.

У трейлері серіалу «Аколіт» по «Зоряним війнам» таємничий мисливець убиває джедаєв

Disney+ випустив новий трейлер серіалу "Аколіт" Lucasfilm. Спіноф «Зоряних війн» розповість про пошуки таємничого мисливця, який вбиває джедаєв.
Дія розгорнеться у період останніх днів епохи Розквіту Республіки. Тобто глядачам покажуть, що відбувалося в далекій галактиці за приблизно 100 років до подій трилогії приквелів «Зоряних війн». За сюжетом якийсь злочинець відкриє полювання на джедаєв. Зловмисник зрештою вплине на становлення Темної сторони.

За розслідування серії вбивств візьметься шановний майстер-джедай Сол. Він попросить допомогти йому розплутати цю справу войовницю та колишнього падавана Мей. Дівчина раніше була ученицею як раз Сола, тому джедай знає, наскільки вона сильна. Разом Сол і Мей дізнаються про страшну змову, яка змінить світ.

Шоураннером «Аколіта» виступає Леслі Гедланд («Матрьошка»). Сола та Мей зіграли Лі Чон-Че («Гра в кальмара») та Амандла Стенберг («Голодні ігри»). До них в акторському складі приєдналися Керрі-Енн Мосс («Матриця»), Дафні Кін («Темні матерії»), Чарлі Барнетт («Матрьошка»), Джоді Тернер-Сміт («Неоновий демон»), Дін-Чарльз Чепмен ( «Гра престолів»), Ребекка Хендерсон («Світ Дикого Заходу») та Менні Хасінто («Топ Ґан: Меверік»).

Прем'єра серіалу "Аколіт" відбудеться 4 червня. У сезоні буде 8 епізодів.

Серіал «Зоряні війни: Кістяк Команди» з Джудом Лоу вийде наприкінці 2024 року

Зоряні війни: Кістяк Команди

Режисер серіалу "Зоряні війни: Кістяк Команди" Джон Воттс оголосив, що прем'єра відбудеться наприкінці 2024 року. Головну роль виконає Джуд Лоу.
Як повідомляє Collider, подробицями про «Зоряні війни: Кістяк Команди» Джон Воттс («Людина-павук: Додому шляху нема») поділився на CCXP 2024. За його словами, Disney+ почне показувати серіал ближче до Різдва. Тобто перші серії побачимо у листопаді чи грудні 2024 року.

Серіал розповість про пригоди групи із чотирьох дітей. Діти розкриють велику таємницю про свою планету, де живуть. Перш за все діти вважали свій будинок безпечним, але одне неймовірне відкриття змусить їх змінити думку про власний світ. Якоїсь миті вони вирушать у велику галактичну подорож і зрештою загубляться десь у космосі. Їм треба буде знайти дорогу додому.

Джуд Лоу зіграє таємничого джедая, який допомагатиме юним мандрівникам. Сам Лоу назвав свого персонажа Ханом Соло (Гаррісон Форд) версії серіалу для дітей. "Зоряні війни: Кістяк Команди" охопить той же період часу, який показали в інших серіалах Lucasfilm у дусі "Мандалорців" (2019-...) та "Асокі" (2023-...). Тому можливі відсилання та камео улюблених фанатами персонажів.

4 червня відбудеться прем'єра серіалу «Аколіт» із «Зоряних війн». Дія відбуватиметься за 100 років до подій трилогії приквелів «Зоряних війн». Глядачі побачать часи останніх днів доби Розквіту Республіки. За сюжетом відбудеться серія вбивств джедаєв. За розслідування візьмуться майстер-джедай (Лі Чон-Че) та колишній падаван (Амандла Стенберг).

За «Тим, що біжить лабіринтом» знімуть новий фільм

Той, що біжить лабіринтом

20th Century Studios зніме новий фільм за книгами серії «Той, що біжить лабіринтом» Джеймса Дешнера. Проект уже запустили у розробку.
Як пише The Hollywood Reporter, новий «Той, що біжить лабіринтом» буде перезапуском франшизи. Тобто з трилогією Веса Болла (2014, 2015, 2018) він не пов'язаний. При цьому Болл займеться фільмом як продюсер. Нова екранізація може бути стартло ще однієї трилогії. В основній серії Джеймса Дешнера якраз три романи: «Той, що біжить лабіринтом» (2009), «Випробування вогнем» (2010) і «Ліки від смерті» (2011).

Сценарій для нового «Того, хто біжить лабіринтом» може написати Джек Паглен. Раніше він працював над фільмами «Чужий: Заповіт» (2017) та «Перевага» (2014) з Джонні Деппом. Керівники 20th Century Studios – підрозділи Disney – нині ведуть із Пагленом переговори. У новій адаптації автори не збираються точно повторювати історію трилогії. При цьому вони хочуть зберегти ті елементи франшизи, які залучили глядачів до антиутопічного світу Дешнера.

У центрі уваги роману «Той, що біжить лабіринтом» опиняється група підлітків, які застряють в обнесеному стіною, квадратному просторі під назвою «Глейд». Діти нічого не пам'ятають про своє життя. За стінами табору знаходиться лабіринт, напханий смертоносними пастками. Учасники небезпечного квесту мають розібратися, як вибратися із цього місця живими.

Фільм «Той, що біжить лабіринтом» 2014 року виявився хітом. Він заробив 348 млн. доларів при бюджеті в 34 млн. Тому запустили трилогію. Головні ролі там виконали Ділан О'Брайєн, Томас Санґстер, Кая Скоделаріо та Вілл Поултер. Хоча відгуки у фільму змішані: на Rotten Tomatoes 65% рейтингу від критиків та 68% від глядачів, а на IMDb та «Кінопошуку» – 6,8 балів. Можливо, нова екранізація сподобається шанувальникам книг Дешнера більше.

Джанкарло Еспозіто зніметься у новому фільмі Marvel

Джанкарло Еспозіто

Джанкарло Еспозіто підтвердив, що він зніметься у новому фільмі чи серіалі кіновсесвіту Marvel. Зірка серіалів «Хлопаки» (2019-н.в.), «Мандалорець» (2019-н.в.) та «Пуститися берега» (2008-2013) зіграє нового для коміксів персонажа.
Як пише The Wrap, Джанкарло Еспозіто оголосив про приєднання до кіноселену Marvel на CCXP 2024 у Мехіко. Актор не став спойлерувати подробиці про свою загадкову роль. Однак він заявив, що його персонаж – це «краще, ніж ви можете собі уявити».

Раніше Еспозіто говорив, що радий був би виконати роль нової версії Професора Ікс – лідера команди Люди Ікс. Фанати Marvel сподівалися, що Еспозіто справді стане наступним Чарльзом Ксав'єром після Патріка Стюарта та Джеймса Мак-Евоя. Однак тепер Еспозіто дав зрозуміти, що він зіграє не Ксав'єра. Актор збирається зобразити оригінального персонажа:

«Я не можу обіцяти вам, що це буде професор Ікс. Мені здається, є щось особливе у тому, щоб бути оригінальним персонажем. Ми знаємо різні версії професора Ікс. Хіба ви не хотіли б побачити, як я граю нового персонажа у Marvel? Запам'ятайте мої слова: це станеться раніше, ніж ви думаєте».

Судячи зі слів Еспозіто, дебютує в кінноселеному Marvel він незабаром. 2024 року вийде фільм «Дедпул і Росомаха». Там Дедпул (Раян Рейнольдс) та Росомаха (Г'ю Джекман) вирушать у масштабну подорож по мультивсесвіту та зустрінуть персонажів із різних реальностей. Можливо, Еспозіто мав на увазі цей проект.

Світова прем'єра фільму «Дедпул і Росомаха» намічена на 26 липня.

Вийшов перший трейлер 4 сезону «Хлопаків»

Amazon Prime Video виклав перший повноцінний трейлер 4 сезону серіалу «Хлопаки» з коміксів Гарта Енніса та Даріка Робертсона. У ролику обіцяють напружене протистояння загону «Пацанів» та супергеройської команди «Сімка».
Наприкінці 3 сезону (2022) Хоумлендер (Ентоні Старр) прилюдно вбив хейтера, який кинув баночку у його сина. Страшний інцидент започаткує великий конфлікт між прихильниками лідера «Сімки» та тими, хто хоче посадити його до в'язниці. Хоумлендер у 4 сезоні намагатиметься зміцнити свою владу і зробити супергероїв майже богами сучасного суспільства. Через дії психопата може статися апокаліпсис.

Зупинити Хоумлендера можуть лише Біллі Бутчер (Карл Урбан) та його команда. У 1 сезоні серіалу "Покоління V" (2023) Бутчер дізнався про існування супервірусу. За допомогою цієї зарази можна вбити будь-якого супера. Тому Бутчер і компанія намагатимуться роздобути супервірус, щоб раз і назавжди позбутися Хоумлендера та інших небезпечних суперів. Серед нових союзників Бутчера у цій битві виявиться таємничий герой Джеффрі Діна Моргана («Ходячі мерці», «Надприродне»).

У 3 сезоні з «Сімки» пішла Старлайт (Ерін Моріарті), яка в нових серіях стане повноцінною учасницею «Хлопаків». Королева Мейв (Домінік МакЕллігот) інсценувала свою смерть. Тому в 4 сезоні в «Сімку» запросять двох нових супергероїнь – Феєрверк (Велорі Керрі, «Сутінки Сага: Світанок — Частина 2») та Сестру Сейдж (Сьюзен Хейард, «Помаранчевий — хіт сезону»). Замість загиблого у 3 сезоні Чорного Нуара (Нейтан Мітчелл) буде якийсь новий супер у тому самому костюмі.

Прем'єра 4 сезону серіалу "Хлопаки" намічена на 13 червня. Шоураннером виступає Ерік Крипке («Надприродне»).

Стало відомо, коли вийде новий серіал з «Теорії великого вибуху»

спін-оф Дитинства Шелдона

CBS оголосив, коли вийде новий серіал із всесвіту «Теорії великого вибуху» (2007-2019). Це буде спіноф «Юного Шелдона» (2017-2024) про сімейне життя Джорджі – старшого брата Шелдона Купера. Ситком отримав назву «Перший шлюб Джорджі та Менді».
Як пише Variety, прем'єра серіалу «Перший шлюб Джорджі та Менді» відбудеться восени 2024 року. Серії випускатимуть щочетверга. Точну дату розкриють пізніше.

Дія "Першого шлюбу Джорджі і Менді" розгорнеться незабаром після подій фінального 7 сезону Дитинства Шелдона. Події відбуватимуться у Техасі. До ролей Джорджі та його дружини Менді повернуться Монтана Джордан та Емілі Осмент. У «Дитинстві Шелдона» молоді люди тільки-но почали будувати сім'ю, і в них з'явилася дитина.

За назвою спінофа можна зрозуміти, що Джорджі та Менді зрештою розлучаться. Насправді на їхній розрив натякнули ще в «Теорії великого вибуху». У фінальному 12 сезоні серіалу дорослий Шелдон (Джим Парсонс) згадав, що колишня дружина та інша колишня дружина Джорджі (Джеррі О'Коннелл) привітали його з Нобелівською премією. Однак Емілі Осмент натякнула TVLine, що Джорджі та Менді можуть зійтися.

«Сподіваюся, що я одночасно колишня та нова дружина [на момент подій фіналу "Теорії великого вибуху"]. Люди розлучаються, а потім беруть повторний шлюб. Чому вона не може бути і тією, і іншою?»

Творцями серіалу «Перший шлюб Джорджі та Менді» виступають Стівен Моларо та Чак Лоррі. Вони ж працювали над «Юним Шелдоном» та «Теорією великого вибуху». За форматом серіал нагадуватиме класичний ситком на кшталт «Теорії великого вибуху» – автори обіцяють повернути технологію багатокамерної зйомки.

В даний час йде 7 сезон «Юного Шелдона» про пригоди юного Шелдона (Ієн Армітідж). Останній 14 епізод покажуть 16 травня. У ньому з'являться дорослі Шелдон та його дружина Емі Фарра Фаулер (Маїм Бялік).

Адам Скотт натякнув, коли вийде 2 сезон «Розриву»

Розрив 2

Зірка серіалу "Розрив" Адам Скотт натякнув, коли Apple TV+ збирається випустити 2 сезон. Актор повернеться до ролі співробітника Lumon Industries Марка Скаута.
Наприкінці квітня стало відомо, що зйомки 2 сезону "Розриву" завершилися. Можна було б припустити, що прем'єра у такому разі відбудеться не раніше за початок 2025 року. Проте Адам Скотт у новому інтерв'ю The Hollywood Reporter дав зрозуміти, що нові серії можемо побачити 2024-го. За словами актора, продовження історії не доведеться чекати надто довго:

«Я хотів би розповісти вам і всім іншим про те, що на нас чекає. Бо буде дуже цікаво. З нетерпінням чекаю на момент, коли глядачі зможуть подивитися нові серії. Не можу сказати жодного слова про сезон, але вийде він у найближчому майбутньому. Дуже хочу, щоб усі його побачили. Ось і все, що можу розповісти. Було так добре його знімати. [...] Очікування не повинно тривати надто довго».

Серіал стартував ще 2022 року. Творці розпочали роботу над 2 сезоном 2023-го, але були змушені призупинити виробництво через голлівудські страйки. Screen Rant уточнює, що розробка могла затягтися через творчі розбіжності всередині команди.

Дія серіалу "Розрив" відбувається в офісі технологічної корпорації Lumon Industries. Співробітники пройшли незвичайну медичну процедуру – їх спогади про особисте життя відокремили від спогадів про роботу. Один із «розділених» працівників Марк Скаут у якийсь момент починає підозрювати, що компанія пов'язана із похмурою змовою.

У 2 сезоні «Розриву» буде кілька нових персонажів. Їх зіграють Гвендолін Крісті («Венздей»), Боб Балабан («Французький вісник») та Джон Ноубл («Хлопаки»). Творцем фантастичного трилера виступає Ден Еріксон. Серіал отримав досить теплий прийом: наприклад, на Rotten Tomatoes він має 97% рейтингу від критиків і 87% від глядачів. Тому Apple, напевно, захоче затвердити більше сезонів.

У тизері серіалу «Презумпція невинуватості» Джейк Джилленгол став підозрюваним у вбивстві

Apple TV+ опублікував перший тизер-трейлер міні-серіалу "Презумпція невинуватості". У центрі уваги виявиться гучна справа про вбивство, де підозрюваним стане заступник прокурора. Головну роль виконав Джейк Джілленгол.
Дія відбувається у Чикаго. Расті Сабіч (Джілленгол) – шановний заступник прокурора та зразковий сім'янин. Однак одного прекрасного дня він вирішує завести коханку. Расті починає зустрічатися з чарівною дівчиною на ім'я Керолайн Полгемус (Ренате Реінсве, «Найгірша людина в світі»). Незабаром його романтичні пригоди на боці обертаються трагедією. Керолайн знаходять мертвою. Хтось убив її, поліцейські вважають, що це міг зробити Расті.

Розслідування обставин смерті Керолайн призводить до великого скандалу і, зрештою, перевертає світ прокуратури Чикаго. Рості намагається довести свою невинність і в той же час утримати на плаву власний шлюб, який через його ганебний секрет починає тріщати по швах. У синопсисі натякнули, що на глядачів чекає напружений і хвилюючий трилер:

«Обвинувачений бореться за збереження своєї сім'ї та шлюбу. Серіал досліджує теми одержимості, сексу, політики, а також сили та меж любові».

"Презумпція невинуватості" заснована на однойменному романі Скотта Туроу. Шоураннером виступає Девід Е. Келлі («Велика маленька брехня»). Джилленгол продюсує проект. До акторського складу ще увійшли Рут Негга («Всесвітня війна Z»), Пітер Сарсгаард («Ключ від усіх дверей») та Лілі Рейб («Американська історія жаху»).

Прем'єра серіалу "Презумпція невинуватості" намічена на 12 червня. У сезоні буде 8 епізодів.

У трейлері нового мультсеріалу зі «Світу Юрського періоду» динозаври виконують накази людей

У Мережу виклали перший трейлер мультсеріалу "Світ Юрського періоду: Теорія хаосу" від Netflix та DreamWorks Animation. У новому мультику культової франшизи Стівена Спілберга таємничі злочинці керуватимуть динозаврами.
"Світ Юрського періоду: Теорія хаосу" стане продовженням "Світу Юрського періоду: Крейдовий табір" (2020-2022), який отримав 5 сезонів. Там Даріус Боумен і його друзі виживали на острові Нублар, що кишить динозаврами. Дія нового мультика розгортається через шість років. Тобто Даріус і компанія тепер не є підлітками.

За сюжетом деякі зловмисники відкривають полювання на Даріуса Боумена, Бена Пінкуса, Ясміну «Яз» Фадулу, Бруклін, Кендзі Кона та Семмі Гутьєррес. Лиходії якимось чином змушують динозаврів шукати хлопців із «Нубларської Шістки». У Таборі Крейдявому таборі молоді люди розкривали таємниці зловісної організації Mantah Corp. Тому по них могли прийти співробітники корпорації. Швидше за все, Даріус та його товариші дізналися щось дуже важливе про експерименти над динозаврами. Як зазначили в синопсисі, полювання на «Нубларську Шістку» пов'язане з масштабною змовою:

«Через шість років після подій у Крейдовому таборі учасники "Нубларської Шістки" щосили намагаються знайти своє місце на островах, орієнтуючись у світі, наповненому динозаврами та людьми, які хочуть завдати їм шкоди. Після трагедії група возз'єднується, подається в біга і вирушає у велику подорож, щоб розплутати змову, яка загрожує як динозаврам, так і людству. Зрештою, вони повинні дізнатися, що трапилося з одним із них».

Шоураннером виступає Скотт Крімер («Пінгвіни з Мадагаскару»). Стівен Спілберг продюсує проект.

Прем'єра мультсеріалу "Світ Юрського періоду: Теорія хаосу" намічена на 24 травня. 2 липня 2025 року у світовий прокат вийде новий фільм за «Світом Юрського періоду».

Вийшов фінальний трейлер фільму «Королівство планети мавп» із Фрейєю Аллан

20th Century Studios виклала фінальний трейлер фантастичного фільму "Королівство планети мавп". Головну роль виконала Фрея Аллан.
Дія відбувається приблизно через 300 років після подій фільму «Війна за планету мавп» (2017) – картина стала третьою частиною минулої трилогії після «Повстання планети мавп» (2011) та «Світанок планети мавп» (2014). За часів Цезаря (Енді Серкіс) мавпи та люди жили у мирі та гармонії. Тепер же два народи ворогують. При цьому суспільство мавп процвітає, а люди здичавіли – навіть розучилися говорити.

Деспотичний лідер однієї спільноти мавп поневолює чужі поселення, щоб стати володарем світу. Він має намір роздобути стародавні технології людей, які допоможуть йому в місії із захоплення влади. Житель однієї зі знищених лиходієм громад Ноа (Оуен Тіг, «Воно» 2017-го) поєднується з мавпою Раку (Пітер Макон, «Надприродне»), щоб повалити негідника. Під час пригоди вони зустрічають загадкову дівчину Мей (Аллан, «Відьмак»), яка вміє говорити і знає секрети, пов'язані з цивілізацією людей. Водночас Ноа, Раку та Мей мають знайти технології людей, щоб побудувати найкраще майбутнє для двох народів.

Перший фільм франшизи «Планета мавп» вийшов ще 1968 року – в основу сюжету ліг однойменний роман П'єра Буля. Нова картина стане десятою частиною. Режисер Вес Болл («Той, що біжить лабіринтом») пообіцяв безліч посилань до першого розділу. У разі успіху "Королівство планети мавп" запустить нову трилогію.

Світову прем'єру фільму «Королівство планети мавп» заплановано на 10 травня.


Читати також